Halkeltető

A Hortobágyi Halgazdaság halkeltetője Magyarország legnagyobb kapacitású üzeme. Vízellátását a Nyugati-főcsatornából kapja. Hozzá tartozik 6 db anyatároló és 2 db szűrő medence, valamint 19 db előnevelő tó. Itt a három hortobágyi ponty tájfajtát, Hortobágyi tükrös pontyot, Hortobágyi pikkelyes pontyot, Hortobágyi nyurga pontyot, csukát, leső harcsát, amurt és fehér busát szaporítunk. Az üzem kapacitása 200 millió db zsenge hal/év. Főként pontyot, de növényevő és ragadozó halakat is előnevelünk.


A Hortobágyi Halgazdaság halkeltetője Magyarország legnagyobb kapacitású üzeme. 
Vízellátását a Nyugati-főcsatornából kapja. Hozzá tartozik 6 db anyatároló és 2 db szűrő medence, valamint 19 db előnevelő tó. Itt a három hortobágyi ponty tájfajtát, Hortobágyi tükrös pontyot, Hortobágyi pikkelyes pontyot, Hortobágyi nyurga pontyot, csukát, leső harcsát, amurt és fehér busát szaporítunk. Az üzem kapacitása 200 millió db zsenge hal/év. Főként pontyot, de növényevő és ragadozó halakat is előnevelünk.

Keltető-és nevelő kapacitás:

160 db kisméretű Zuger-üveg

35 db közepes méretű Zuger-üveg

54 db nagy méretű Zuger-üveg

24 db harcsanevelő vályú

Ivadéknevelés, nyújtás

Zsenge- és előnevelt ivadék kihelyezéssel 20-60 hektáros tavakban állítjuk elő az 50-100 g átlagtömegű egynyaras ivadékot.

A nyújtást 20-80 ha méretű tavakban végezzük. Általában tavasszal telepítjük az egynyaras ivadékot, melyből 400-800 g átlagtömegű kétnyaras halat nevelünk.