MAHOP-5.3.4-2023-2023-00028

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. orosz-ukrán háború okozta krízishelyzet hatásainak enyhítését célzó támogatása


Kedvezményezett neve: Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

Projekt címe: A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. orosz-ukrán háború okozta krízishelyzet hatásainak enyhítését célzó támogatása

Projekt azonosítószáma: MAHOP-5.3.4-2023-2023-00028

Támogatás összege: 234 478 660 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt befejezése: 2023.október 31.

Projekt rövid bemutatása:

Az Ukrajna elleni jelenlegi orosz agressziós háború megmutatta a társadalom sebezhetőségét a környezet hirtelen változása által, valamint rámutatott a jövőbeli válságok megelőzésének és az azokkal szembeni ellenálló képesség kialakításának szükségességére. Az akvakultúra ágazatot is negatívan érintették a Magyarországon és más EU-országokban bevezetett intézkedések.

Az akvakultúra termelés inputanyagainak piacán a 2022. év során olyan rendkívüli változások történtek, amelyek hátrányosan érintették a magyar gazdálkodókat, így Társaságunkat a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.-t is.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap pénzügyi ellentételezést nyújt a halászati és akvakultúra-ágazat szereplőinek az elmaradt bevételükért és azokért a többletköltségekért, amelyek az Oroszország által Ukrajnával szemben indított háború által okozott piaci zavar miatt és annak a halászati és akvakultúra-termékek ellátási láncára gyakorolt hatásai következtében merülnek fel.