MAHOP-2.4.1-2016-2019-00001

Eszközbeszerzés a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. tóegységeibe, a vízminőség folyamatos, azonnali eredményt mutató ellenőrzése érdekében


Kedvezményezett neve: Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

Projekt címe: Eszközbeszerzés a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. tóegységeibe, a vízminőség folyamatos, azonnali eredményt mutató ellenőrzése érdekében

Projekt azonosítószáma: MAHOP-2.4.1-2016-2019-00001

Támogatás összege: 1 342 615 forint

Támogatás intenzitása: 50%

Projekt rövid bemutatása:

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. egész területe természetvédelmi oltalom alatt áll, a Hortobágyi Nemzeti Park része, működése más halgazdaságok működésétől abban tér el, hogy a gazdaságos működtetés mellett prioritást élvez a természet- és környezetvédelmi feladatok ellátása.

A pályázat részeként az alábbi eszközök beszerzése történik:

  •     2 db trinokuláris mikroszkóp digitális kamerával
  •     3 db multiméter, oldott oxigén-, pH,- vezetőképesség mérésére

A beszerezni kívánt eszközök nagyban segítik a vízminőség folyamatos ellenőrzése mellett az eredmények tóparton történő azonnali dokumentálást, így az esetleges szennyezés gyorsan és hatékonyan lokalizálható. A mikroszkópos vizsgálatok egyaránt történhetnek a tóparton, valamint a loboratóriumban.

A pályázat során beszerzendő eszközök alkalmazása mellett a vízminőségre gyakorolt negatív hatások gyorsan és hatékonyan kiszűrhetőek, lokalizálhatóak, így a negatív hatások területileg csökkenthetőek, közvetlenül hozzájárulva a természet- és környezetvédelemi feladatok – Társaságunknál prioritást élvező – ellátásához.